wordpress updates tegen hacking

Omdat nu meer dan 1 op 5 websites WordPress websites zijn, zijn ze, net zoals andere cms systemen, een belangrijk slachtoffer voor hackers en spammers geworden. Als je website niet veilig is kunnen hackers je theme als toegangsweg gebruiken. Ze hebben WordPress themes bestudeerd en weten hoe ze er misbruik van kunnen maken om je website en de server waar die op gehost is ernstig aan te vallen.

Hackers kunnen malafide bestanden invoegen of je theme bestanden aanpassen om je site te hacken. Soms geraken ze binnen via kwetsbare code (bijvoorbeeld een plugin geïntegreerd in je theme), wat een groot risico kan zijn voor miljoenen WordPress websites die gebruik maken van een theme met die populaire plugin.

Wanneer een hack geslaagd is zal je enorm veel tijd verspillen met uit te zoeken wat er juist is foutgelopen, dit op te lossen én je host er van te overtuigen je website terug te activeren.

Verouderde versies van WordPress, themes en plugins zijn de belangrijkste oorzaak van gehackte sites. Je wil op zijn minst alles up to date houden. Automatische updates aanzetten is een goeie manier om dit te doen. WordPress zelf geeft heel frequent nieuwe versies uit om hacking en andere gevaren te minimaliseren. Themes en plugins moeten op de voet volgen om dezelfde veiligheid te garanderen en om compatibel te blijven met de laatste WordPress versie. Ongebruikte themes en plugins moeten steeds verwijderd worden. Laat alle themes en plugins die je behoudt regelmatig bijwerken.

Voor onze bestaande WordPress klanten voeren wij op geregelde tijdstippen veiligheidsupdates uit.

Niet zeker of jouw website nog wel aan de veiligheidsvoorschriften voldoet?

Vraag vrijblijvend een check-up van je WordPress site aan